Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Παπούτσια>Vibram® Fivefingers V-RUN: Μια καινοτομική φιλοσοφία στο τρέξιμο!


Vibram® Fivefingers V-RUN: Μια καινοτομική φιλοσοφία στο τρέξιμο!

Την Vibram® την έχουμε γνωρίσει με μεγάλη λεπτομέρεια μέσα από τις παρουσιάσεις και τις δοκιμές που έχουμε κάνει σε κάποια από τα παπούτσια για ορεινό τρέξιμο κορυφαίων εταιρειών του χώρου, οι οποίες εμπιστεύονται τις εξαιρετικές σε χαρακτηριστικά και ποιότητα εξωτερικές σόλες της. Η τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη εξειδίκευση σε κράματα καουτσούκ για κάθε περίπτωση εδάφους και θερμοκρασιών, έχουν εξελίξει το ζήτημα “εξωτερική σόλα” σε βαθμό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν λίγα χρόνια, όταν το ορεινό τρέξιμο ήταν στα σπάργανα και τα μοντέλα παπουτσιών που απευθύνονται ειδικά σε αυτό άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Ταυτόχρονα όμως, η Vibram® προχώρησε και σε μια εξαιρετικά καινοτομική προσέγγιση όσο αφορά το τρέξιμο γενικότερα, παρουσιάζοντας μια γκάμα απολύτως μινιμαλιστικών παπουτσιών, με την ονομασία Fivefingers.

 

Ουσιαστικά με τα Fivefingers, η Vibram® προσέγγισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο το σύστημα “πόδι-παπούτσι”, προτείνοντας το πόδι μας σαν την “τεχνολογία” που θα μας τρέξει και το παπούτσι απλά σαν υποστήριξη του ποδιού και της κίνησης!  Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση που είναι μόλις ένα βήμα από το ανυπόδητο (barefoot) τρέξιμο και φυσικά δεν είναι για όλους και απαιτεί κάποιο χρόνο προσαρμογής. Πάντως, αξίζει να κάνετε μια δοκιμή να τρέξετε ξυπόλητοι σε οποιοδήποτε έδαφος, και θα εκπλαγείτε από το πόσο διαφορετικό στυλ θα έχετε σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει με παπούτσια, πόσο μάλλον με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τάση των μοντέλων με διπλό και τριπλό πάχος της σόλας. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο απαιτείται και χρόνος προσαρμογής.

 

Γρήγορα τα Fivefingers απέκτησαν πολλούς οπαδούς, εξελίχτηκαν τεχνολογικά σε μεγάλο βαθμό, εξειδικεύτηκαν για τρέξιμο σε δρόμους, μονοπάτια ή απλά για καθημερινή χρήση και περπάτημα και φυσικά προκάλεσαν και πολλές αντικρουόμενες συζητήσεις, όπως κάθε τι διαφορετικό. Θυμάμαι το πόσο εντύπωση μου είχε κάνει το ότι είδα αθλητές να τρέχουν με αυτά το Σπάρταθλο, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και πολύ δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος και ultra-trail, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Marathon των 44Km στο Ζαγόρι!

 

 

Προμηθευτήκαμε λοιπόν ένα από τα πιο δρομικά και δημοφιλή μοντέλα Fivefingers, το V-RUN, και ακολουθήσαμε κατά γράμμα το πρωτόκολλο που δίνει η Vibram®, ξεκινώντας από το περπάτημα αποκατάστασης αμέσως μετά τον τερματισμό στο Zagori Marathon και φτάνοντας πλέον στο τρέξιμο κάποιων χιλιομέτρων με αυτά σε εβδομαδιαία βάση και σε ποικιλία τερέν.

 

Η επιλογή από το Advendure του συγκεκριμένου μοντέλου από την γκάμα των Fivefingers της Vibram® δεν ήταν τυχαία και έγινε για τους ακόλουθους λόγους:

 

1. Θεωρείται το ιδανικό για το πέρασμα από τα κανονικά παπούτσια τρεξίματος σε μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, όπως τα Fivefingers ή το εντελώς ανυπόδητο τρέξιμο (Barefoot Running)

 

2. Είναι προφανές ότι στοχεύοντας σε ένα άρθρο που θα κάνει γνωστή την διαφορετική προσέγγιση των Fivefingers σε αθλητές χωρίς εμπειρία και σωματική / κινητική προσαρμογή σε μινιμαλιστικό τρέξιμο, σωστό είναι να ξεκινήσουμε από ένα μοντέλο σαν το V-RUN, που βοηθάει τον αθλητή να προσαρμοστεί τρέχοντας σε πιο ομαλά εδάφη και όχι απευθείας σε κακοτράχαλα μονοπάτια, για τα οποία βεβαίως υπάρχουν τα αντίστοιχα εξελιγμένα μοντέλα Vibram® Fivefingers.

 

3. Τα V-RUN αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Vibram® και κατά συνέπεια θέλουμε το άρθρο να καλύπτει το ευρύτερο φάσμα αθλητών που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ή τρέχουν με Vibram® Fivefingers.

 

Η Vibram® προτείνει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο προσαρμογής στο τρέξιμο με τα V-RUN, το οποία ακολουθήσαμε στην δοκιμή μας και έχει ως εξής:

 

Εβδομάδες 1-2: Προσπαθούμε να τα συνηθίσουμε στο πόδι μας, με απλό περπάτημα ή φορώντας τα στις καθημερινές μας εργασίες (στο σπίτι, σε βόλτες, στη δουλειά κτλ…).

 

Εβδομάδες 3-4: Αρχίζουμε το τρέξιμο με τα V-RUN, αλλά μόνο για το 10% του καθημερινού μας χιλιομετρικού φόρτου και όχι καθημερινά, αλλά κάθε δεύτερη ημέρα. Αν για παράδειγμα έχουμε να τρέξουμε 10 Km, τα φοράμε για 1 Km.

 

Εβδομάδες 5-12: Κάθε εβδομάδα αυξάνουμε κατά 10% τα χιλιόμετρα που καλύπτουμε με τα V-RUN. Και πάλι, δεν τα φοράμε καθημερινά αλλά κάθε δεύτερη ημέρα.

 

Εβδομάδα 13 και μετά: Αρχίζουμε πλέον σταδιακά να αυξάνουμε τον χρόνο χρήσης τους στα τρεξίματα μας, αλλά και την ένταση των τρεξιμάτων μας. Δοκιμάζουμε διαφορετικά εδάφη και προσέχουμε να ακούμε το σώμα μας. Μην ξεχνάμε ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για το μυοσκελετικό μας σύστημα και τους τένοντες μας! Για την μεγάλη πλειοψηφία αθλητών που θα τα χρησιμοποιήσουν ως συμπληρωματικό μέσο εκγύμνασης, μετά τις 13 εβδομάδες έχουν φτάσει στο στόχο της προσαρμογής. Γι’ αυτούς όμως που θέλουν να αλλάξουν πλήρως το τρέξιμο τους και να γυρίσουν 100% σε Vibram® Fivefingers, θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής  που ίσως ξεπεράσει και τους 12 μήνες.

 

Μετά από αυτήν την απαραίτητη εισαγωγή, ας προχωρήσουμε στην ανάλυση των τεχνολογιών που ”φοράνε” τα V-RUN και στα συμπεράσματα που βγάλαμε ως καινούργιοι σε αυτό τον τρόπο τρεξίματος και ακολουθώντας το πρωτόκολλο της Vibram® που παρουσιάσαμε προηγουμένως.

 

Εξωτερικό Μέρος

 

Το εξωτερικό μέρος του V-RUN είναι φτιαγμένο από διάτρητη και πολύ εύκαμπτη πολυεστερική λύκρα (polyester lycra) και πολυεστερικές ίνες (polyester microfiber). Στα πλάγια υπάρχουν λωρίδες λίγο σκληρότερου πλαστικού για να στηρίζουν το πόδι. Το ύφασμα είναι πολύ απαλό και τεντώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι ιδιότητα του microfiber να αναπνέει, και οι τρυπούλες που διατρέχουν σχεδόν ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια το κάνουν ιδανικό για ζεστές συνθήκες τρεξίματος ή πεζοπορίας, καθώς το πέλμα αναπνέει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά εξατμίζεται γρήγορα και ο ιδρώτας. Είναι γεγονός ότι είναι ιδανικό για καλοκαιρινά τρεξίματα, άλλωστε σε τέτοιες συνθήκες έγινε και η δοκιμή μας. Η Vibram® υποστηρίζει ότι δεν κρυώνει το πόδι ακόμη και σε χειμερινές συνθήκες. Θα επανέλθουμε όταν το δοκιμάσουμε σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες, αλλά ίσως έχει να κάνει με το ότι τα δάκτυλα και γενικά το πέλμα κινούνται πολύ όταν τρέχουμε με τα V-RUN και η αυξημένη ροή αίματος ίσως ζεσταίνει το πέλμα, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη, όπως και την αντοχή στο χρόνο για την οποία επίσης θα επανέλθουμε μετά από πολλά χιλιόμετρα και ώρες χρήσης.

 

Η τρομερή ευκαμψία που έχουν μας διευκολύνει να τα φορέσουμε στο πόδι μας, μια διαδικασία που θέλει και αυτή τον τρόπο της, μέχρι να συνηθίσουμε να βάζουμε γρήγορα τα δάκτυλα μας στις θήκες τους. Τραβώντας όμως προς τα πίσω το πολύ εύκαμπτο ύφασμα, μετά από 3-4 δοκιμές το φόρεμα γίνεται πανεύκολο. Το πολύ μαλακό ύφασμα βοηθάει να μην υπάρχουν ερεθισμοί στο δέρμα και φυσικά ο συνδυασμός των ελαφριών υλικών, συνολικά, δίνει βάρος μόνο 136 gr σε νούμερο 42!

 

Προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή του σωστού νούμερου. Προτείνω να είναι απόλυτα εφαρμοστό στο πόδι, ώστε να μην “παίζει” το πέλμα εσωτερικά, τα δάκτυλα να είναι εφαρμοστά στις θήκες τους και να μην βγαίνει / τρίβεται η φτέρνα αφού τα φοράμε και χωρίς κάλτσες. Η ελαστικότητα του παπουτσιού βοηθάει πολύ Η λεπτή γλώσσα "αναπνέει" εξαιρετικά, όπως και ολόκληρο το εξωτερικό μέρος του V-RUN!Η λεπτή γλώσσα "αναπνέει" εξαιρετικά, όπως και ολόκληρο το εξωτερικό μέρος του V-RUN!και σε αυτό τον τομέα. Τα V-RUN και γενικά τα Fivefingers, είναι φυσικά σχεδιασμένα για το μέσο πόδι, που σημαίνει ότι σε περιπτώσεις που φεύγουμε από τον μέσο όρο (όπως π.χ. με το μικρό δάκτυλο στο αριστερό μου πόδι που είναι κοντύτερο) ίσως να μην εφαρμόζουν τέλεια, αλλά επιλέγοντας εφαρμοστό νούμερο, ελαχιστοποιούμε τέτοια θέματα.

 

Τα σκληρά κορδόνια δένουν με αυτόματο κλιπ το οποίο κολλάει πάνω σε Velcro, που είναι προσαρμοσμένο επάνω στο τελευταίο προς τα δάκτυλα κορδόνι και εξασφαλίζει ότι δεν θα ξεσφίξουν στο τρέξιμο μας. Προσωπικά τα ασφαλίζω πιο χαλαρά σε περπατήματα ή για καθημερινή χρήση και πιο σφικτά όταν τρέχω γρήγορα. Η γλώσσα είναι πολύ λεπτή, από το ίδιο υλικό με το απαλό εξωτερικό τμήμα και με τρυπούλες που καλύπτονται από δίχτυ ώστε να μην μπαίνει σκόνη και άμμος από εκεί, ενώ ασφαλίζεται στη θέση της με διπλή θηλιά που διατρέχει το 2ο & 3ο κορδόνι. Η αίσθηση που δίνει είναι εξαιρετική ενώ ανεβαίνει στο κατάλληλο μήκος ώστε να μην ενοχλεί τους τένοντες μπροστά στον αστράγαλο.

 

Τρέχοντας κάποιες φορές στην άμμο, δίπλα στη θάλασσα και με το πόδι να βρέχεται μερικές στιγμές, διαπίστωσα ότι το νερό απομακρύνεται γρήγορα, αν και μπαίνει άμμος στο εσωτερικό από τις τρυπούλες της εξωτερικής επιφάνειας.

 

Αυτόματο σύστημα κορδονιών με κλιπ, που ασφαλίζει στο τελευταίο κορδόνι με Velcro!Αυτόματο σύστημα κορδονιών με κλιπ, που ασφαλίζει στο τελευταίο κορδόνι με Velcro!


Ενδιάμεση & Εσωτερική Σόλα

 

Η ενδιάμεση σόλα (κίτρινο χρώμα) έχει πάχος 4,5 mm (EVA) και είναι φτιαγμένη από το κράμα καουτσούκ VI-LITE® της Vibram®. Το συγκεκριμένο κράμα είναι το πιο ελαφρύ αλλά δίνει σύμφωνα με την εταιρεία και την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ χαμηλού βάρους και αντοχής στην φθορά. Προτείνεται για καθημερινή χρήση, περπάτημα και τρέξιμο σε άσφαλτο ή χώμα. Το ότι το V-RUN είναι φτιαγμένο σαν ενδιάμεσο στάδιο περάσματος σε πιο μινιμαλιστικό τρέξιμο φαίνεται και στην απορρόφηση κραδασμών που δίνει η ενδιάμεση σόλα, μιας και άλλα μοντέλα της εταιρείας δεν έχουν αυτό το πάχος και κατά συνέπεια αφήνουν την απορρόφηση κραδασμών ακόμη περισσότερο στην τεχνική και στους μηχανισμούς των ποδιών μας.

 

Γεγονός είναι πάντως ότι ενώ φυσικά η αντικραδασμική προστασία λόγω πάχους της ενδιάμεσης σόλας απέχει πολύ από τα συνηθισμένα παπούτσια για τρέξιμο, νιώθεις προστασία και σε αυτό συντελεί και η εσωτερικό σόλα (πάτος) που έχει πάχος 2 mm και είναι προσαρμοσμένη σταθερά πάνω στην ενδιάμεση σόλα, αλλά και το γεγονός ότι όσο προχωράει ο καιρός και συνηθίζουμε το διαφορετικό στυλ τρεξίματος (πάτημα με το μέσο του ποδιού και μπροστά, μικρότερος και συχνότερος διασκελισμός) με τα V-RUN, τόσο βοηθάμε την απορρόφηση κραδασμών με τους φυσικούς μηχανισμούς των ποδιών μας, κάτι που δεν κάνουμε με τα συνηθισμένα παπούτσια για τρέξιμο, ιδιαίτερα πατώντας βαριά με την φτέρνα!

 

Παρατηρήστε το πως η ενδιάμεση σόλα (κίτρινο χρώμα), αγκαλιάζει το πέλμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας!Παρατηρήστε το πως η ενδιάμεση σόλα (κίτρινο χρώμα), αγκαλιάζει το πέλμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας!

 

Η εσωτερική σόλα έχεις αντιμικροβιακές ιδιότητες, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αφού έρχεται σε απευθείας επαφή με το πέλμα και όχι με κάλτσα. Τέλος, να τονίσουμε ότι η ενδιάμεση σόλα – ιδιαίτερα όσο πηγαίνουμε προς τη φτέρνα – αγκαλιάζει περιμετρικά το πέλμα και παρέχει μια πρόσθετη προστασία από χτυπήματα στο πλάι, αλλά και σταθερότητα στο πάτημα.

 

Εξωτερική σόλα

 

Η εξωτερική σόλα του V-RUN είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερη και καινοτομική περίπτωση. Ενώ στα συνηθισμένα παπούτσια διατρέχει ουσιαστικά όλο το πέλμα, στα V-RUN είναι μορφοποιημένη πάνω στην ενδιάμεση σόλα, σε καίρια σημεία του πέλματος και μάλιστα με διαφορετικά κράματα καουτσούκ.

 

Έτσι, στην περιοχή της φτέρνας και στα δάκτυλα, το κράμα καουτσούκ που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι το Vibram® XS-RUN (μπλέ χρώμα), το οποίο εξασφαλίζει μέγιστη σκληρότητα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, αλλά και την “μαλακότητα” που απαιτείται για την επαφή του πέλματος με το έδαφος, ενώ έχει και πολύ καλή πρόσφυση. Ταυτόχρονα, αγκαλιάζοντας από μπροστά τα δάκτυλα παρέχει και προστασία από χτυπήματα.

 

Στην περιοχή του μεταταρσίου και μέχρι το μέσο του πέλματος σε λωρίδες που το διατρέχουν κατά πλάτος, το κράμα που χρησιμοποιείται είναι το Vibram® MONT®, το οποίο είναι κατάλληλο για τρέξιμο σε μονοπάτια και trekking, δεν μεταβάλλονται τα χαρακτηριστικά του ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ έχει εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στο χρόνο. Ταυτόχρονα, το καουτσούκ της εξωτερικής σόλας προσθέτει ακόμη 2,5 mm αντικραδασμικής προστασίας στο V-RUN.

 

Η εξωτερική σόλα (XS-RUN - μπλε & MONT®, - μαύρο), είναι μορφοποιημένη πάνω στην ενδιάμεση σόλα (VI-LITE® - κίτρινο)!Η εξωτερική σόλα (XS-RUN - μπλε & MONT®, - μαύρο), είναι μορφοποιημένη πάνω στην ενδιάμεση σόλα (VI-LITE® - κίτρινο)!

 

Είναι απίστευτο το πώς “γαντζώνουν” τα V-RUN στο έδαφος, ακόμη και σε βρεγμένη άσφαλτο, μεγάλες πέτρες ή πλακόστρωτο. Πραγματικά εξαιρετική πρόσφυση. Το πεδίο τους είναι η άσφαλτος αλλά και τα χωμάτινα μονοπάτια, όπου ακόμη και μικρές πέτρες ή χαλίκια δεν θα ενοχλήσουν. Δεν θα τα πρότεινα για τεχνικά μονοπάτια, μιας και θα “νιώσετε” σίγουρα τις μυτερές πέτρες ή μύτες κλαδιών στο πέλμα. Άλλωστε η εταιρεία διαθέτει στο "οπλοστάσιο" της άλλα μοντέλα που είναι εξειδικευμένα για πιο τεχνικά μονοπάτια, όπως το V-TRAIL.

 

Χρησιμοποιώντας τα V-RUN ως συμπληρωματικό μέσο στις καθημερινές μας προπονήσεις, δυναμώνουμε ομάδες μυών και τενόντων που με τα κανονικά παπούτσια δεν ενεργοποιούνται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Ένα από τα πρώτα σημεία που “νιώθεις” όταν αρχίζεις να τρέχεις με τα V-RUN είναι το γαστροκνήμιο και οι τένοντες περιμετρικά του αστραγάλου, που επίσης ενεργοποιούνται πολύ σε τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια. Επίσης, σίγουρα βελτιώνουμε την στάση μας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και την δρομική μας οικονομία, ενώ σκληραίνουν και δυναμώνουν και τα πέλματα. Με τα V-RUN “νιώθεις” το έδαφος και προσαρμόζεις τον βηματισμό και την δύναμη του πατήματος. Μετά από λίγο καιρό αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει και σε τρέξιμο με κανονικά παπούτσια, ιδιαίτερα με χαμηλό drop και προφίλ.

 

Παρατήρησα επίσης το πόσο χρήσιμα είναι στο γυμναστήριο και μάλιστα σε συγκεκριμένες ασκήσεις, όπως τα βαθιά καθίσματα ή τα squatt, αλλά και σε κανονική γυμναστική. Με κανονικά παπούτσια πολλές φορές νιώθεις το πόδι να γλιστράει προς τα έξω, ενώ με τα V-RUN γαντζώνει στο έδαφος και η άσκηση γίνεται πιο φυσιολογικά και χωρίς κίνδυνο γλιστρήματος και τραυματισμού.

 

Το Vibram® XS-RUN κράμα καουτσούκ της εξωτερικής σόλας (μπλε χρώμα) αγκαλιάζει μέχρι επάνω τα δάκτυλα προσφέροντας προστασία από χτυπήματα!Το Vibram® XS-RUN κράμα καουτσούκ της εξωτερικής σόλας (μπλε χρώμα) αγκαλιάζει μέχρι επάνω τα δάκτυλα προσφέροντας προστασία από χτυπήματα!

 

Ένας ακόμη τομέας που τα V-RUN βοηθούν σημαντικά είναι η αποκατάσταση μετά από αγώνες, όπως διαπίστωσα από πρώτο χέρι, μετά το Zagori Marathon αλλά και το Syros City Trail. Είναι πολύ ξεκούραστα, απαλά και γίνονται ένα με το πόδι και αυτό σίγουρα βοηθάει μετά από αγώνες ή σκληρές προπονήσεις, που τα κανονικά παπούτσια είναι βάσανο.

 

Συμπερασματικά, τα V-RUN θα τα πρότεινα ως ένα εξαιρετικό συμπληρωματικό εργαλείο που αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να βελτιώσει παραμέτρους που είναι σημαντικές για το Ορεινό Τρέξιμο. H Vibram® έχει ενσωματώσει σε αυτά κορυφαίες τεχνολογίες, ενώ αποτελούν μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία όσο αφορά το τρέξιμο. Σίγουρα δεν είναι για όλους και απαιτούν υπομονή και συγκεκριμένο πρωτόκολλο έτσι ώστε να τα βάλουμε στην δρομική ή και την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά αν το κάνουμε αυτό σωστά, θα αποκομίσουμε κέρδη που ίσως δεν φανταζόμασταν. Τέλος, είναι η καλύτερη επιλογή σαν ενδιάμεσο στάδιο για αυτούς που θέλουν να περάσουν εξ ολοκλήρου σε ένα μινιμαλιστικό τρόπο τρεξίματος ή σε ανυπόδητο τρέξιμο (Barefoot).

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 

Εξωτερικό μέρος: Polyester Lycra & Polyester Microfiber

Ενδιάμεση Σόλα: Κράμα καουτσούκ VI-LITE® - EVA – 4,5 mm

Εσωτερική Σόλα – Πάτος: Αντιμικροβιακός – 2 mm

Εξωτερική Σόλα: Vibram® XS-RUN & Vibram® MONT® - 2,5 mm

Σύστημα Κορδονιών: Αυτόματο με κλιπ

Βάρος: 136 gr (42)

Τιμή: 139 ευρώ 

 

Τα Vibram® Fivefingers V-RUN μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο κατάστημα Vibram’s Athens Academy και σε εξειδικευμένα δρομικά καταστήματα.

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία GruppoPagouna και την Vibram® για την προμήθεια ενός ζευγαριού V-RUN για τις ανάγκες της παρουσίασης και των δοκιμών μας.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Συναισθήματα, Συγκίνηση και Εικόνες από το Rodopi ...

  Δημήτριος Μωραΐτης, 21/05/2018 16:30
  Εύγε Ηλία πάρα πολύ ωραίο κείμενο, να είσαι γερός να τρέχεις σε αγώνες και να διαβάζουμε τις περιγραφές σου Δημήτρης Μωραΐτης
   
 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03
  • Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει (1 Δημοσιεύσεις)
  • Tο συχνότερο ποσοστό εμφάνισης του πόνου είναι συνήθως μηχανικής αιτιολογίας. Ο όρος ραχιαλγία είναι η σύνθεση των λέξεων ράχη και άλγος. Σημαίνει πόνος στην πλάτη και είναι συνώνυμη του όρου θωρακ
  • stibens1967
  • 16/05/2018 10:11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Olympus Marathon - "Κόψη των Αετών"…

Olympus Marathon - "Κόψη των Αετών": Εκεί όπου τολμούν οι αετοί!

Κοιτώντας ψηλά το βλέμμα χάνεται στις ψηλές κορυφές του βουνού των Θεών. Μακριά το μάτι ατενίζει το γαλάζιο του Αιγαίου και τις ατελείωτες παραλίες της Κατερίνης. Χαμηλά ...

dental implant germantown Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration