La Sportiva: Μπότες TX5 GTX® & Stream GTX®

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουμε την La Sportiva μέσω των πετυχημένων παπουτσιών ορεινού τρεξίματος που πλέον έχουν κατακλύσει την αγορά, η ιταλική εταιρεία όμως έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για τις ορειβατικές της μπότες. Τα μοντέλα των σειρών Nepal και Trango έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο του σοβαρού ορειβατικού εξοπλισμού. Με τα χρόνια οι απαιτήσεις μεγάλωσαν και η εξειδίκευση έγινε ακόμη μεγαλύτερη κάνοντας εταιρείες όπως την La Sportiva μεγαλώσουν την γκάμα των προϊόντων που προσφέρουν. Δύο ξεχωριστές σειρές στην πλούσια γκάμα των παπουτσιών της La Sportiva είναι η σειρά παπουτσιών πρόσβασης / πεζοπορίας Travese X-Series (παλαιότερα είχαμε παρουσιάσει την χαμηλή έκδοση του TX4) και βέβαια η σειρά πεζοπορικών μποτών Mountain Hiking η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά από τρεις διαφορετικούς «κόσμους»: Ορειβασίας, ορεινού τρεξίματος, πρόσβασης. Από αυτές τις δύο σειρές θα παρουσιάσουμε τα TX5 GTX® και Stream GTX® αντίστοιχα

TX5 GTX®


Η ιδανική επιλογή για πεζοπόρους και φίλους του βουνού που θέλουν να περπατήσουν άνετα πολλές ώρες και με μεγάλο βάρος στην πλάτη. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας ορειβατικής μπότας όπως περιμετρική προστασία με Vibram® καουτσούκ, προστασία στα δάκτυλα με σκληρό πλαστικό, επένδυση με δέρμα Nubuck για άνεση, ψηλό προστατευτικό κολλάρο τεχνοτροπίας δανειζόμενης από την «οικογένεια» των μποτών Trango, και διττό σύστημα δεσίματος κορδονιών με άγκιστρα ψηλά και θηλιές χαμηλά. Από την άλλη, διαθέτει χαρακτηριστικά που έχουμε γνωρίσει από τον κόσμο του ορεινού τρεξίματος όπως την μεσόσολα με EVA έγχυσης για κορυφαία απορρόφηση κραδασμών και το STB control system για πλαϊνή στήριξη σε τραβερσαριστά μονοπάτια. Στο κολλάρο το 3D Flex αφήνει περιθώρια για μεγάλο εύρος κίνησης του αχιλλείου χωρίς να ενοχλήσει ενώ στην σόλα θα συναντήσουμε την κορυφαία Vibram® MegaGrip με διαφορετική σχεδίαση σε κάθε επιμέρους σημείο του πέλματος.

(κλικ για μεγέθυνση)

 

Χαρακτηριστικά

  • Πάνω μέρος: Δέρμα Nubuck / Vibram® καουτσούκ και σκληρό προστατευτικό στα δάκτυλα
  • Επένδυση: Gore-Tex® Extended Comfort
  • Πάτος: 4mm OrthoLite 
  • Μεσόσολα: TPU stabilizer / Αφρώδες EVA έγχυσης / STB control system / 2mm πολυπροπυλένιο
  • SOLE: Vibram® Mega-Grip™ με Impact Brake System™
  • Βάρος: 527 γρ Αντρικό – 430 γρ Γυναικείο 
  • Τιμή: 207€

Φωτογραφίες 

View this photo set on Flickr  


Stream GTX®

 

Μια νέα καινοτόμα πρόταση από την σειρά Mountain Hiking της La Sportiva η οποία υλοποιεί το DNA της εταιρείας σε μια προσπάθεια παντρέματος τριών διαφορετικών κόσμων:

  • 50% Ορεινό τρέξιμο: Ευκαμψία και απορρόφηση κραδασμών (STB Control system, μεσόσολες με EVA, ελαφριά διαπνεόντα υλικά στο πάνω μέρος των παπουτσιών)
  • 30% Ορειβασία: Σόλες Vibram με Impact Brake System
  • 20% Πρόσβαση: Δέσιμο κορδονιών μέχρι χαμηλά στα δάκτυλα

 

Gore-Tex® Surround®

 

Το Stream GTX είναι το πρώτο παπούτσι της La Sportiva το οποίο ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Gore-Tex® Surround®. Η νέα μεμβράνη της Gore είναι μια νέα πρόταση η οποία προτείνεται για πιο θερμά κλίματα δίνοντας περισσότερη έμφαση στην διαπνοή. Στην υλοποίηση αυτή η μεσόσολα EVA διαθέτει αυλακώσεις εξαερισμού όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Στην εξωτερική πλευρά της μεσόσολας εφαρμόζεται ένα πλαστικό TPU το οποίο διαθέτει οπές που καλύπτονται από πλέγμα νάιλον για την αποτροπή εισχώρησης σε αυτές χώματος και πετρών. Δείτε παρακάτω στην εικόνα την σχηματική παρουσίαση της κατασκευής του παπουτσιού καθώς και παρακάτω λεπτομέρεια από τους αεραγωγούς που προστατεύονται από πλέγμα νάιλον.

Σχηματική παρουσίαση της κατασκευής του παπουτσιού. Διακρίνονται οι αυλακώσεις στην μεσόσολα EVA για τον εξαερισμό του πέλματος. Στην εξωτερική πλευρά της μεσόσολα εφαρμόζεται ένα πλαστικό TPU το οποίο διαθέτει οπές που καλύπτονται από πλέγμα νάιλον για την αποτροπή εισχώρησης σε αυτές χώματος και πετρών. 

Λεπτομέρεια από τους αεραγωγούς της μεσόσολας οι οποίοι προστατεύονται από λεπτό νάυλον!

 

Το ύφασμα του Stream GTX έρχεται από τη νέα πατέντα της La Sportiva Nano-Cells 2.0™, το οποίο αποτελείται από μικροσκοπικά διαπνέοντα «κύτταρα» συνδυαζόμενο άριστα με την επένδυση Gore-Tex® Surround® για κορυφαία διαπνοή. Στο κάτω μέρος του παπουτσιού το Stability Control System™ παρέχει στρεπτική ακαμψία ενώ στη σόλα θα συναντήσουμε το λάστιχο Vibram® XS Trek.

 

Μπορεί να φορεθεί για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων στο όπως μια ήπια πεζοπορία σε δύσκολο τερέν χωρίς μεγάλο βάρος στην πλάτη, fastpacking ή οποτεδήποτε θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα και άνετα στο βουνό.

 

 

(κλικ για μεγέθυνση) 

 

Χαρακτηριστικά

  • Πάνω μέρος: Ανθεκτικό στις τριβές δικτυωτό υλικό / Nano-Cell™ 2.0 / PU TechLite πλαστικό στα δάκτυλα και την φτέρνα
  • Επένδυση: Gore-Tex® Surround™
  • Πάτος: 5mm Ortholite 
  • Μεσόσολα: Αφρώδες EVA συμπίεσης ενισχυμένο σε σημεία με TPU / Gore-Tex® Surround™ κανάλια αερισμού
  • Σόλα: Vibram® XS Trek με Impact Brake System™ 
  • Βάρος: 425 γρ Αντρικό – 360γρ Γυναικείο
  • Τιμή: 205€

 

Φωτογραφίες 

View this photo set on Flickr  

 

Aποκλειστικός αντιπρόσωπος των La Sportiva στην Ελλάδα είναι η Active Point ΑΕΒΕ

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ