Transpyrenea 2016, δύο έλληνες ξεκινούν την μεγάλη περιπέτεια

By 18 Ιουλ 2016

Όταν πριν από καιρό έπεσε στην αντίληψή μας το ασύλληπτο εγχείρημα του αγώνα που ακούει στο όνομα Transpyrenea ήμασταν σίγουροι ότι θα κινούσε το ενδιαφέρον μερικών … «συνήθων υπόπτων», εραστών των πολλών χιλιομέτρων, των ακραίων υψομετρικών, των μεγάλων διασχίσεων. Είχαμε αναφέρει ότι μπροστά στον TransPyrenea το Tor des Geants φαντάζει σαν ένας αγώνας … προετοιμασίας, σαν ένα μεγάλο προπονητικό long run. Υπερβολή; Που σταματάει η λογική και αρχίζει η υπερβολή; Στα 100 χιλιόμετρα; Στα 100 μίλια; Στα 380 χιλιόμετρα του Tor des Geants; Ποιος ορίζει τι είναι λογικό και τι παράλογο; Παράλογο ήταν κάποτε το ταξίδι στον Νότιο Πόλο. Παράλογη και η ανάβαση στο Έβερεστ. Παράλογο και το ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα. Επιτεύγματα που φάνταζα παράλογα αλλά απέδειξαν το μεγαλείο του ανθρώπινου γένους που δεν σταματά να οραματίζεται και να προχωρά πάντα ένα μικρό βήμα παραπέρα…

Στην περίπτωση του TransPyrenea βέβαια τα βήματα είναι … πολλά! Για την ακρίβεια 895 χιλιόμετρα, 55.000 θετική υψομετρική διαφορά, με χρονικό όριο τις 400 ώρες, από την Μεσόγειο στον Ατλαντικό! Προφανώς υπερβολή να συγκρίνουμε τα επιτεύγματα που αναφέραμε πριν με ένα οποιοδήποτε οργανωμένο αθλητικό γεγονός, δεν παύει όμως ο TransPyrenea τόσο σαν ιδέα όσο και σαν υλοποίηση προχωράει τους αγώνες βουνού ένα βήμα παραπέρα. Ο αγώνας «πατάει» πάνω στο GR10, το μονοπάτι που χωρίζει Γαλλία και Ισπανία και ενώνει τον Ατλαντικό με την Μεσόγειο περνώντας μέσα από την καρδιά των Πυρηναίων, το φυσικό σύνορο των δύο μεγάλων αυτών χωρών. Ξεκινάει από το Perthus κοντά στις μεσογειακές ακτές της νοτιανατολικής Γαλλίας και αφού διασχίσει ένα από τα πιο οργανωμένα Ευρωπαϊκά μονοπάτια όπως και είναι το GR10, καταλήγει στο Hendaye ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Βόρεια Ισπανία. Χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι προφανώς και οι ίδιοι οι διοργανωτές έχουν αναφέρει ότι περιμένουν ένα ποσοστό εγκαταλείψεων γύρω στο 80% – 90% …

 

Ο αγώνας έχει χωριστεί σε 4 λογικές και χωροταξικές οντότητες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από 200 – 250 περίπου χιλιόμετρα πριν καταλήξει σε κάποιον μεγάλο σταθμό βάσης. Κατά μέσο όρο ο κάθε αθλητής θα πρέπει να διανύει τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα «τρέχοντας» με την εκπληκτική ταχύτητα των 2,5 χλμ / ώρα ή αλλιώς μεταφρασμένο σε ρυθμό τα 24’/χλμ. Υπάρχει χρονικό όριο μέσα στο οποίο ο αθλητής θα πρέπει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του για να φτάσει σε κάποιον σταθμό βάσης αλλά και όπως προαναφέραμε το συνολικό χρονικό όριο των 400 ωρών ή αλλιώς 16 ημερών και 16 ωρών! Μέσα στην τεράστια λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού αναφέρεται ρητώς και ο υπνόσακος αφού προφανώς οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκουν κατάλυμα σε διάφορα καταφύγια της διαδρομής πέραν των 4 σταθμών βάσης. Δείτε συνοπτικά τα 4 μεγάλα τμήματα του αγώνα:

 

1. Le Perthus – Merens Les Vals : 166 km /85 h
2. Merens les Vals – Bagnères de Luchon : 252 km /120 H
3. Bagneres de Luchon – La pierre St Martin : 263 km / 120 h
4. La pierre st Martin – Hendaye : 184 km / 75 h

 

Οι διοργανωτές αναφέρουν κατηγορηματικά ότι ο αγώνας δεν αποτελεί άλλον έναν αγώνα Ultra Trail αλλά μία μεγάλη διάσχιση με όλες όμως τις προδιαγραφές ενός αγώνα, όπως κατάταξη, χρονικά όρια αποκλεισμού, κανόνες κλπ. Η σηματοδότηση του αγώνα θα είναι λιτή αφού το μονοπάτι GR10 είναι επαρκώς σηματοδοτημένο και οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι απολύτως εναρμονισμένες με το περιβάλλον και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Μην περιμένετε κορδέλες και γαζωμένα δέντρα για 900 χιλιόμετρα δηλαδή…

 

Γιάννης Μπάγιος

 

Σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα δύο έλληνες ultra trailers θα είναι πρωτοπόροι. Ο Γιάννης Μπάγιος, ο άνθρωπος που έτρεξε επιτυχώς το UTMB και μόλις μία βδομάδα μετά τερμάτισε επιτυχώς το Tor des Geants ήταν ο άνθρωπος του οποίου το όνομα μας ήρθε στο μυαλό την πρώτη στιγμή που μάθαμε για την διεξαγωγή του αγώνα. Πράγματι … δεν μας διέψευσε! Πήρε την μεγάλη απόφαση να σταθεί στην εκκίνηση και να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι το τέλος «όχι όμως με κάθε τίμημα» όπως αναφέρει:

«Το 2014 έχοντας τερματίσει με επιτυχία UTMB και TOR DES GEANTS έψαχνα για την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Όταν στις 20/12/2014 διάβαζα στο adventure την περιγραφή του Τάκη Τσογκαράκη για έναν αγώνα με το όνομα «TRANSPYRENEA 2016, για όσους θεωρούν το TOR DES GEANTS ζέσταμα» που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης απόδοσης, κάτι ξύπνησε μέσα μου. Παρά το γεγονός ότι όλες οι θέσεις είχαν κλείσει με βάση τις πληροφορίες του Τάκη αυτό δεν με πτόησε και αποφάσισα να ρισκάρω τη συμμετοχή μου στέλνοντας για προκαταβολή 90 Ευρώ. Στη συνέχεια με ενημέρωσαν ότι έγινα δεκτός για να συμμετάσχω στον αγώνα. Μέχρι τότε πραγματικά δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του τεράστιου αυτού αγώνα. Οι αριθμοί του αγώνα εξωπραγματικοί για τα δικά μας δεδομένα:

895 χιλιόμετρα, 55.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, 400 ώρες χρονικό όριο

Η δυσκολία του αγώνα αυτού δεν είναι μόνο τα παραπάνω στοιχεία. Η βασική του δυσκολία είναι η τεράστια λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού και το μεγάλο φορτίο που θα έχουν οι αθλητές στην πλάτη τους (κυμαίνεται από 7-10 κιλά). Το στοιχείο αυτό από μόνο του μου έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο αγώνας έχει 22 σταθμούς συνολικά και σε κάποιες περιπτώσεις ο ένας σταθμός από τον άλλον απέχουν 40-60 χιλιόμετρα. Για το λόγο αυτό η διοργάνωση επιβάλλει συγκεκριμένο εξοπλισμό. Επίσης να αναφέρω ότι η διαδρομή δεν είναι σηματοδοτημένη και θα πρέπει να κινηθούμε με χάρτες και GPS που θα έχουν υποχρεωτικά οι αθλητές.

Ο χρόνος περνά για όλους γρήγορα και η στιγμή έφτασε. Έχοντας πολλά ορεινά χιλιόμετρα προετοιμασίας το προηγούμενο διάστημα προσπαθώ να συγκεντρωθώ στον αγώνα. Τους τελευταίους 6 μήνες έχω κάνει περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα προπόνηση με πάνω από 120.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Μόνο τον Ιούνιο η προπόνησή μου είχε περισσότερα από 900 ορεινά χιλιόμετρα. Είναι όμως τα μεγέθη αυτά αρκετά για να έχει κάποιος πιθανότητες να τερματίσει ένα τέτοιο αγώνα; Δεν ξέρω. Σε λίγες μέρες θα φανεί. Η διοργανωτές εκτιμούν ότι θα εγκαταλείψει το 80-90% των αθλητών. Ελπίζω να μην είμαι μέσα σε αυτούς.

Ο αγώνας αυτός για μένα είναι ο στόχος της χρονιάς. Εύχομαι να τα καταφέρω. ‘Όπως όλοι οι μεγάλοι αγώνες εκτός από την προετοιμασία περιέχουν και εσωτερικά κίνητρα για την περάτωσή τους. Τα κίνητρά μου είναι αρκετά και δεν θα τα απαριθμήσω. Δεν είμαι όμως διατεθειμένος να τερματίσω τον αγώνα «με κάθε τίμημα» καθότι πέρα από τους αγώνες υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας. Θέλω να είμαι καλά, να μπορώ να συνεχίζω σε καθημερινή βάση, να χορτάσω από εικόνες και γιατί όχι να φτάσω στα όριά μου. Εν τέλει το σώμα μας και οι εντολές που μας δίνει είναι ο καλύτερος φύλακάς μας και πρέπει να το ακούμε.

Τέλος θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο συναθλητή μου Σάκη Μαλαμίδη που συμμετέχει και αυτός στον αγώνα και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα που θα μας συνοδέψει κατά τη διάρκεια του αγώνα (εκτιμάμε 15 ημέρες) με επικεφαλής τον αθλητή του ορεινού τρεξίματος Τάσο Κόλλια.»

 

Σάκης Μαλαμίδης


Μαζί με τον Γιάννη θα ταξιδέψει στα Πυρηναία ο Σάκης Μαλαμίδης ο οποίος μετράει και αυτος ουκ ολίγα χιλιόμετρα στα βουνά. «Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα θα είναι η διαχείριση του βάρους» όπως μας ανέφερε λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για Βαρκελώνη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. «Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να μειώσω το βάρος κάτω από τα 8 κιλά κι αυτό με μόνο 1,5 λίτρα νερό και όχι με 3 που θέλει η διοργάνωση σαν μίνιμουμ λόγω ζεστών καιρικών συνθηκών. Άρα καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα μετά την 2η, 3η μέρα θα μεταφερθεί στα γόνατα, στην μέση ή σε όποια άλλα απίθανα σημεία μπορείς να φανταστείς οπότε το στοίχημα θα είναι η σωστή στάση του σώματος όσο αυτό είναι δυνατόν.

Άλλος καθοριστικός παράγοντας θα είναι και ο καιρός. Έχουμε ενημέρωση ότι μέσα στο διάστημα των 2 αυτών εβδομάδων, τουλάχιστον τις 5 μέρες θα συναντήσουμε βροχόπτωση. Έτσι λοιπόν έχει σημασία που, πότε για πόσο θα σε πετύχει η νεροποντή και σε τι κατάσταση θα είσαι όταν γίνει αυτό.

Η κίνηση θα είναι αργή και λόγω ενός άλλου γεγονότος. Σήμανση δεν υπάρχει παρά μόνο οι κατευθυντικές ταμπέλες και η κλασική σήμανση του GR10 μονοπατιού. Βέβαια όσοι έχουν ταξιδέψει σε βουνά του εξωτερικού ξέρουν ότι η σήμανση των μονοπατιών είναι σε καλά επίπεδα αλλά τι γίνεται μετά από 3, 4 ή 5 μέρες όταν η κούραση έχει θολώσει μάτια και μυαλό; Ακόμα και η διαδρομή που έχουμε περάσει σε GPS και ρολόγια ενδέχεται να μην ακολουθεί πιστά τα χαραγμένα μονοπάτια οπότε βάλτε άλλον έναν παράγοντα δυσκολίας.

Προφανώς ο απώτερος σκοπός δεν είναι να τερματίσω αλλά να δώσω το 110% των σωματικών και ψυχικών αποθεμάτων μου. Δεν έχει σημασία αν θα είναι στα 200, στα 400 ή στα 600 χιλιόμετρα. Θέλω όταν αποφασίσω να σταματήσω αν είναι πριν τον τερματισμό να το κάνω με πλήρη επίγνωση ότι πραγματικά δεν μπορώ να συνεχίσω ούτε ένα χιλιόμετρο παραπάνω. Τότε θα είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου…»

 

Μεγάλος απών από την περιπέτεια των Πυρηναίων είναι ο Χρήστος Γεωργάτος ο οποίος είχε γίνει δεκτός από την διοργάνωση, είχε κάνει όλα τα έξοδα και τις προετοιμασίες αλλά ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε πρόσφατα τον αναγκάζει να μείνει στην Ελλάδα.

 

Ο αγώνας ξεκινάει την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 13:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Σε αυτό το ανυπολόγιστης δυσκολίας εγχείρημα ευχόμαστε στους δύο έλληνες φίλους καλή δύναμη, κουράγιο και πάνω από όλα σύνεση για υγιή επιστροφή στην Ελλάδα. Θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να σας μεταφέρουμε την εξέλιξη του αγώνα τους. Μπορείτε και εσείς παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του αγώνα και τα περάσματα των αθλητών από τους κεντρικούς σταθμούς εδώ:

- Παρακολούθηση σε χάρτη: http://chrono.geofp.com/transpy2016/v1/
- Παρακολούθηση χρονικών περασμάτων: http://chrono.geofp.com/transpy2016/v1/results/
- Ζωντανή μετάδοση WebTV σε διάφορα σημεία της διαδρομής: http://www.transpyrenea.fr/tv-transpy/

 

Διαβάστε περισσότερα στο transpyrenea.fr

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ