Scarpa Infinity & Spin 2.0 by Panaras!

Η Scarpa είναι μια ιταλική μάρκα γνωστή για τα παπούτσια και τις μπότες αναρρίχησης, πεζοπορίας και ορειβασίας. Με την σειρά Spin έχει δημιουργήσει παπούτσια για τρέξιμο που δεν είναι  «παραλλαγές» υποδημάτων για τις παραπάνω δραστηριότητες σε καμία περίπτωση, αλλά είναι καθαρά για μονοπάτια και δρομείς υψηλών απαιτήσεων.

Spin Infinity 

Έχει τακούνι 35 mm και 31 mm το μπροστινό μέρος (drop 4 mm) και ζυγίζει 309 γραμμάρια στο νουμερο 42, επομένως έχει το βάρος του αλλά κυμαίνεται στον μέσο όρο της κατηγορίας max cushioning.

 

Η ενδιάμεση σόλα είναι ένα EVA χυτευμένη με συμπίεση διπλής πυκνότητας με πιο σταθερή εξωτερική περίμετρο και τόξο και το πιο μαλακό κεντρικό πυρήνα χαμηλότερης πυκνότητας, μια προσέγγιση στα παπούτσια βουνού και δρόμου που βλέπουμε από το 2021 να γίνεται πιο κοινή.

Διαθέτει σύνθετη εξωτερική σόλα Vibram MegaGrip με επιθέματα πλήρους κάλυψης 4 χιλιοστών σε σχέδιο Velox Cross. Δεν υπάρχει rock plate αφενός γιατί δεν χρειάζεται και αφετέρου γιατί βοηθάει στο να δημιουργηθεί ένα όμορφα ευέλικτο «μεγάλο» παπούτσι με ελαστικότητα μπροστά.

Πλεονεκτήματα:

  • Μαξιλάρακια
  • προστασία
  • πρόσφυση
  • ασφαλής εφαρμογή
  • άνεση, ευκινησία
  • απόκριση
  • προστατευτική και διασκεδαστική επιλογή στο τρέξιμο
  • μεγάλο και συγχωρητικό μαξιλάρι χωρίς σκληρή αίσθηση
  • εξαιρετική εξωτερική σόλα για οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμα και για λίγη ώρα στην άσφαλτο.

Μειονεκτήματα:

  • Βάρος
  • Ελαφρύ ξεκόλλημα του μπροστινού ‘’δοντιού’’

Πρώτες εντυπώσεις και Fit:

Το Spin Infinity out of the box φαίνεται εντυπωσιακά μοντέρνο, καλοφτιαγμένο και έτοιμο για κάθε χρήση στο βουνό με προστατευτικό επάνω μέρος και επιθετικό πέλμα. Η άνεση κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα, καλή εξωτερική επένδυση, βαθύ αλλά σταθερό μαξιλάρι και ασφαλή εφαρμογή. Μου αρέσει το κορδόνι και η "φωλιά", η γλώσσα με τα φουσκώματα, η ανθεκτική ποιοτική κατασκευή και το εντυπωσιακό σπορ μπλε χρώμα.

Η εφαρμογή είναι αληθινή στο μέγεθος και η συνολική αίσθηση είναι κατάλληλη για το στενό, χαμηλό όγκου πόδι μου. Για ένα παπούτσι μεγάλων αποστάσεων  κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Toe Box των δακτύλων δεν είναι τόσο ευρύχωρο. Η επιλογή του μισού μεγέθους παραπάνω για εκείνους που έχουν ελαφρώς φαρδύτερα πόδια ή για εκείνους που προτιμούν λίγο περισσότερο χώρο θα ήταν ιδανική.


Άνω μέρος

Το επάνω μέρος αποτελείται από αυτό που περιγράφει η Scarpa ως Mesh and PU Film και Micro Nubuck, το οποίο είναι ένα διαπνεόμενο πλέγμα με επικαλύψεις θερμικά συγκολλημένης μεμβράνης PU για πρόσθετη προστασία, στήριξη και αντοχή στην τριβή. Θεωρώ ότι το επάνω μέρος επιτυγχάνει μια εξαιρετική ισορροπία προστασίας, ευελιξίας, ασφάλειας και διαπνοής.

Η γλώσσα έχει μέτρια επένδυση, ελαστικό ύφασμα τόσο στο άνω μέρος όσο και στο κάτω που την συγκρατεί στην θέση της και παρέχει άνετη αίσθηση πρόσθετη στήριξη και βελτιωμένη εφαρμογή.

Το κορδόνι είναι πολύ ακριβές και σφίγγει εύκολα στο μέσο μέρος του ποδιού.

Το πίσω μέρος του παπουτσιού στο σημείο της φτέρνας είναι ελαφρώς ημιεύκαμπτο, καλά δομημένο και ασφαλές, με ωραία άνετη επένδυση γύρω από το υψηλό σημείο της φτέρνας χωρίς να είναι σκληρό και να προκαλεί ερεθισμούς.

 


Η προφύλαξη των δακτύλων είναι αρκετά καλή, χωρίς να αισθάνεσαι ενόχληση.

Η διαπνοή είναι καλή, τουλάχιστον έχω βρει ότι το Infinity είναι αρκετά δροσερό τις ζεστές ημέρες μέρες και λιγότερο ζεστό τις κρύες.


Ενδιάμεση σόλα

Η Scarpa το περιγράφει καλύτερα στη σελίδα του προϊόντος τους:

«Σχεδιασμένο για προπόνηση σε μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων και αγώνες υπεραποστάσεων, το Spin Infinity έχει ενδιάμεση σόλα EVA διπλής πυκνότητας που παρέχει άφθονη απορρόφηση κραδασμών, και επιπλέον είναι το σύστημα ελέγχου σταθεροποίησης ποδιών (FSC). Το σύστημα FSC είναι ένα πιο σταθερό στρώμα EVA που περιβάλλει την περίμετρο της ενδιάμεσης σόλας και εκτείνεται επίσης στην περιοχή της καμάρας, παρέχοντας ελαφριά σταθερότητα και έλεγχο στρέψης. Το drop των 4 χιλιοστών της ενδιάμεσης σόλας σε ενθαρρύνει να τρέξεις άνετα και γρήγορα, ενισχύοντας περαιτέρω τις ικανότητές της σε μεγάλες αποστάσεις.»

Θεωρώ ότι το Spin Infinity παρέχει έναν πολύ καλά ισορροπημένο συνδυασμό μεγάλης απορρόφησης κραδασμών ενώ διατηρεί μια σταθερή, ανταποκρινόμενη και ‘’προβλέψιμη’’ αίσθηση. θεωρώ ότι η ανταπόκριση είναι πολύ καλή για ένα cushioning παπούτσι και είναι ιδανικό για ολοήμερες περιπέτειες σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος. Η απορρόφηση των κραδασμών είναι εξαιρετική, ειδικά σε μεγάλες κατηφόρες και σε σκληρές επιφάνειες. Τα πόδια μου δεν είναι ποτέ χτυπημένα. Η σταθερότητα, η προβλεψιμότητα και η προστασία είναι όλα κορυφαία. Η απουσία rock plate περνά απαρατήρητη δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας της απορρόφησης κραδασμών, διατηρώντας παράλληλα την καλή συνολική ευελιξία και την ελαστικότητα του παπουτσιού. Το Spin Infinity έχει υψηλή αίσθηση σταθερότητας.

Εξωτερική σόλα

Η εξωτερική σόλα είναι Vibram MegaGrip σε σχέδιο Velox Cross. Συνδυάζει επιθέματα 4 χιλιοστών αρκετά φαρδιά ώστε να κρατούν σε βράχια και πέτρες περιορίζοντας ταυτόχρονα την διασπορά λάσπης. Έχω τρέξει σε όλες τις επιφάνειες και είναι πολύ ευέλικτα. Από το απότομο, χαλαρό μονοπάτι, μέχρι τα βραχώδη τεχνικά μονοπάτια, ο σχεδιασμός και η σύνθεση της εξωτερικής σόλας δεν με απογοήτευσαν ποτέ. Σε συνθήκες με υγρό καιρό και βροχή δείχνει να κρατάει πολύ καλά.. Η ανθεκτικότητα του παπουτσιού έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί ότι είναι πάνω από το μέσο όρο.

Συμπεράσματα

Το Infinity ενώνει τα 2 αδέρφια του, το Spin 2.0, το χαμηλότερο fast speedster και το Spin Ultra.. Είναι μια ευέλικτη και προστατευτική επιλογή εάν αναζητάτε άνετο παπούτσι γερό κράτημα και προστασία. Ο συνδυασμός άνεσης, ασφάλειας, ευελιξίας, σταθερότητας και αντοχής το κάνει ναι είναι μια εξαιρετική επιλογή που μπορεί να φορεθεί σε οποιοδήποτε τερέν σε οποιαδήποτε απόσταση και σχεδόν σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τιμή: 149,00€


Spin 2.0

Το Spin  διαθέτει ενδιάμεση σόλα από μείγμα PEBA/EVA με ελαφριά και εύκαμπτη ESS rock plate και εξωτερική σόλα Vibram Megagrip. Έχει τακούνι 20 mm και 16 mm το μπροστινό μέρος (drop 4 mm) και ζυγίζει 250 γραμμάρια στο νούμερο 42 συνεπώς μιλάμε και ένα ελαφρύ και γρήγορο παπούτσι!

Πλεονεκτήματα:

  • Αρκετά ελαφρύ για μικρό-μεσαίες αποστάσεις και αρκετά μαλακό για μεγαλύτερες διαδρομές.
  • Η εξωτερική σόλα Vibram λειτουργεί καλά σε τεχνικά εδάφη, λάσπη και μονοπάτια
  • Εξαιρετική αίσθηση και επαφή με το τερέν, πολύ σταθερό με εξαιρετική διαπνοή

Μειονεκτήματα :

  • Δεν προορίζεται για δρόμο
  • Τον χειμώνα δεν μπορεί να κρατήσει το πόδι ζεστό λόγο της αυξημένης διαπνοής.

Πρώτες εντυπώσεις και Fit:

Το Spin 2.0 έχει λίγο περισσότερο μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σε σχέση με τον προκάτοχο του. Όλα αυτό συνθέτει ένα σχετικά ελαφρύ παπούτσι που είναι καλό για μικρές αποστάσεις αλλά αρκετά μαλακό και για τα Long Runs. Για το μέγεθος, προτείνω το true-to-size.

Άνω μέρος :

Το ελαφρύ υλικό του επάνω μέρους (PU) είναι μαλακό στο πόδι και η επένδυση γύρω από τη φτέρνα και τη γλώσσα είναι αρκετή για να κρατά τα πόδια ασφαλή και σταθερα. Το κορδόνι είναι αποτελεσματικό και σχετικά εύκολο στη χρήση, με εύχρηστη αποθήκευση κορδονιών στην  γλώσσα. 

Ενδιάμεση σόλα :

 

Η ενδιάμεση σόλα PEBA/EVA είναι κάθε άλλο παρά σκληρή. Κάνει θαυμάσια δουλειά μειώνοντας τους κραδασμούς  σε τεχνικό έδαφος και γρήγορες κατηφόρες από χώμα. Δεν θα έλεγα ότι η ενδιάμεση σόλα είναι βελούδινη για δρομείς με λίγο παραπάνω βάρος  αλλά βρήκα ότι το Spin 2.0 να είναι αρκετά άνετο κάτω από τα πόδια ώστε να περνάω περισσότερες ώρες σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος. Σε ένα τόσο minimal πακέτο, η ενδιάμεση σόλα παρέχει ανταπόκριση, σταθερότητα και είναι πολύ προβλέψιμη.

 

Εξωτερική σόλα :

 

Η απόδοση της εξωτερικής σόλας είναι εντυπωσιακή σε όλες τις επιφάνειες που έχω τρέξει: ομαλά ανετα μονοπάτια, τεχνικά βραχώδη, χαλαρά μονοπάτια από γρασίδι έως ίσια βράχια. Η ανθεκτικότητα Κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα με ελάχιστη φθορά μέχρι στιγμής. Η προστασία της εξωτερικής σόλας είναι πολύ καλή και δεν βρήκα ποτέ τον εαυτό μου να χρειάζεται να προσέχω τα βήματά μου μέσα και πάνω από τεχνικό έδαφος.

Συμπεράσματα :

Το Scarpa Spin 2.0 είναι υποψήφιο για ένα από τα αγαπημένα μου παπούτσια γενικής διαδρομής. Συνιστώ το Spin 2.0 για δρομείς που τους αρέσει ένα ελαφρύ, ευκίνητο  παπούτσι .Δεδομένου του σχετικά χαμηλού βάρους, το Spin 2.0 είναι επίσης μια καλή επιλογή για μικρές  γρηγορες διαδρομές με την εξωτερική σόλα να λειτουργεί εξαιρετικά σε μονοπάτια και τεχνικά εδάφη.

Τιμή: 169,00€

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ